EnergieCoaches   

Bezoek aanvragen >

Wilt u:

  • Meehelpen aan een duurzaam Baarn?
  • Geld besparen?
  • Meer comfort in huis?
  • Meewerken aan een beter milieu?

De EnergieCoaches kunnen u hierbij helpen!

De EnergieCoaches helpen u met energie besparen, of u nu in een koop- of huurhuis woont. De coach komt naar u toe en kijkt met u naar het energieverbruik in de woning en welke besparingen en comfortverbeteringen er in uw situatie mogelijk zijn. Dat kan gaan van eenvoudige zaken als een tochtstrip, brievenbussluiter en deurdranger tot het isoleren van vloer of dak of zonnepanelen.

Lees over de ervaringen van Fam. Jetten

met het EnergieCoach-bezoek:

Bekijk ook het item dat RTV Baarn over de EnergieCoaches maakte:

Voor bijna elke woning

Energie besparen kan in bijna elke woning; oud of nieuw. Zelfs wanneer u al energiebewust bent, kan een bezoek u nieuwe inzichten geven. EnergieCoaches zijn vrijwilligers die een speciale cursus gevolgd hebben en begeleid worden door EnergiekBaarn. EnergiekBaarn biedt met steun van de gemeente informatie en advies voor inwoners over energiebesparing en het opwekken van duurzame energie.

Warmtefoto’s

Door middel van infraroodfoto’s van de binnen- en buitenkant van uw huis kunnen de belangrijkste warmte-lekken in beeld worden gebracht. Daarmee wordt duidelijk welke isolerende maatregelen het meest effect opleveren. Maatwerk dus!

Voor €40 ,= komt een gespecialiseerde EnergieCoach bij u langs met de warmtecamera. Bent u lid van EnergiekBaarn dan betaalt u €20,- Deze methode werkt het beste als het buiten koud is. Met een temperatuurverschil van minimaal 15 graden tussen buiten en binnen zijn de energielekken het duidelijkst te zien.

Om die reden wordt deze dienst in principe alleen in de wintermaanden aangeboden (november- april)

Geïnteresseerd? Maak dan een afspraak via advies@energiekbaarn.nl.

SLIM!

Meer met minder

Wij helpen je snel met slimme en simpele bespaartips. Daardoor heb je meer comfort in huis en bespaar je geld en energie. Goed voor je portemonnee en het milieu!

De energiecoaches van SLIM! geven presentaties, lessen op scholen en bij jou in de buurt. Maar de SLIM! coach komt ook bij je thuis! Meer informatie of een afspraak maken doe je via advies@energiekbaarn.nl.

Hoe werkt het

Een EnergieCoach komt bij u thuis, bespreekt wat u graag wilt, en loopt met u een rondje door het huis. Op basis van uw vragen en behoeften, de woning en uw energieverbruik, bespreekt hij of zij de mogelijkheden voor besparing, duurzame energie en meer comfort. De coaches weten ook welke financiële regelingen de gemeente en de landelijke overheid bieden.

Mogelijk vragen bepaalde maatregelen om gespecialiseerd advies. De coach kan u dan verwijzen naar een gespecialiseerd bedrijf of nader onderzoek voor u doen.

Na het bezoek ontvangt u een verslag met de mogelijkheden voor uw woning.

Wat levert het op:

  • Handvatten om energie en geld te besparen.
  • Meer comfort in huis.
  • Een goede stap in de richting van een klimaatneutraal Baarn in 2030!
Bezoek aanvragen >

Wilt u een bezoek aanvragen? Vul dan via de blauwe button het formulier in. Dan krijgen wij alle gegevens die nodig zijn om een bezoek aan uw woning goed voor te bereiden.

Help ons ook weer anderen helpen

Natuurlijk vinden we het fijn als u zich na het bezoek aansluit bij EnergiekBaarn (dat kan al voor slechts € 10,- per jaar). Lid worden is natuurlijk vrijwillig, maar hoe meer bewoners zich aansluiten bij EnergiekBaarn, hoe sterker we staan en hoe meer energie-advies en bespaaracties we bewoners kunnen bieden.

Ik word lid

Zo bereikt u ons

Algemeen: contact@energiekbaarn.nl
EnergieCoaches: advies@energiekbaarn.nl

Of kijk bij Contact

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van duurzame ontwikkelingen en projecten in Baarn?
Meld u aan voor de nieuwsbrief van EnergiekBaarn!

Nieuwsbrief

Doe mee

Wilt u bijdragen aan een duurzaam Baarn?
We hebben diverse projecten waar u aan mee kunt werken. Of breng een eigen project in!

Ik doe mee