Advies voor VvE’s

Interesse?

Maakt u deel uit van een VvE en wilt u meer informatie? Mail naar: Helene van Gelder

Wilt u meewerken aan dit project? Mail naar: contact

Update juni 2019

EnergiekBaarn is gestart met een speciaal project gericht op advies en voorlichting aan besturen van Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). We willen VvE’s stimuleren én ondersteunen om duurzaamheid op te nemen in onderhoudsplannen. In eerste instantie zetten we in op isolatie-investeringen. Naast duurzaamheid spelen het verbeteren van comfort en kostenbesparing uiteraard ook een rol in het project.

Dit project staat naast de algemene voorlichting- en adviestaak van EnergiekBaarn en naast het bestaande EnergieCoach-project.

Waarom een apart project?

Bij een VvE is sprake van gezamenlijk eigendom en gezamenlijke besluitvorming en investeringen. Bewoners van appartementen binnen een VvE zijn vaak oudere personen. Investeringen staan dan vaak niet meer boven aan het wensenlijstje. Dit alles maakt een aparte benadering en eigen programma wenselijk en noodzakelijk.

Projectgroep

Onze projectgroep (i.o.) heeft een solide projectplan gemaakt. In de projectgroep (i.o.) zitten Helene van Gelder (projectleider) en bestuurslid Jop de Groen (aanspreekpunt namens het bestuur van EnergiekBaarn).

Pilot

De projectgroep heeft ondertussen kennis opgebouwd over een praktisch stappenplan, de subsidiemogelijkheden en het adviseren en begeleiden van VvE-besturen. In 2019 gaan we bij één of twee VvE’s een pilot uitvoeren. Zo willen we gericht ervaring opdoen om deze dienstverlening in 2020 en daarna verder goed uit te rollen.

Gemeente Baarn ondersteunt dit bijzondere project.

Interesse?

Zo bereikt u ons

Algemeen: contact@energiekbaarn.nl
EnergieCoaches: advies@energiekbaarn.nl

Of kijk bij Contact

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van duurzame ontwikkelingen en projecten in Baarn?
Meld u aan voor de nieuwsbrief van EnergiekBaarn!

Nieuwsbrief

Doe mee

Wilt u bijdragen aan een duurzaam Baarn?
We hebben diverse projecten waar u aan mee kunt werken. Of breng een eigen project in!

Ik doe mee