EnergieCoaches

Wil je energie en geld besparen? Meer comfort in huis? En meewerken aan een beter milieu? De EnergieCoach geeft advies. Door te kijken naar je energieverbruik en op zoek te gaan naar de grootste energielekken. Door informatie over isolatie en zonnepanelen. En door desgewenst ook warmtefoto’s te maken.

Wat is het?

De EnergieCoaches van EnergiekBaarn zijn speciaal opgeleide vrijwilligers, die advies op maat geven over energiebesparing en het gebruik van duurzame energie. Waarom verduurzaming zo belangrijk is? Hier lees je er meer over.

EnergieCoaches werken coronaproof

Hoe werkt het?

Bezoek van de EnergieCoach

De EnergieCoach komt bij je thuis. Vraag een bezoek aan en wij nemen contact met je op. Er zal je dan worden gevraagd naar enkele gegevens, zoals de jaarrekening van je energieleverancier.

De EnergieCoach bekijkt het verbruik van elektriciteit en gas om te beoordelen of dit hoger of lager is dan gemiddeld. Hij of zij loopt de woning met je door, op zoek naar mogelijkheden om energie te besparen. Het kan zijn dat je een apparaat in huis blijkt te hebben dat onverwacht veel stroom verbruikt. Of dat je met kleine, slimme aanpassingen het energieverbruik kunt verminderen.

Ook zijn er vaak mogelijkheden om het huis beter te isoleren, waarmee je het energieverbruik vermindert én het comfort vergroot.

Vragen over groene stroom, of over het zelf opwekken van energie door bijvoorbeeld zonnepanelen? Ook daarover kan de EnergieCoach je adviseren.

Na het bezoek ontvang je het adviesrapport in je mailbox.

Ook comfortabeler wonen?

Wat kost het?

Aan het bezoek en advies van de EnergieCoach zijn geen kosten verbonden.

Warmtefoto’s

Als aanvulling op het advies kun je warmtefoto’s van je huis laten maken. Daarmee wordt op foto’s zichtbaar waar de energielekken zitten en waar isolatie het meeste effect zal hebben.

Voor wie?

Voor inwoners van Baarn die energie willen besparen en zich afvragen wat er (nog meer) mogelijk is in hun huis. Zelfs als je al energiebewust bent, kan een bezoek van een EnergieCoach nieuwe inzichten geven.