Collectief opwekken

Niet iedereen kan zonnepanelen op zijn eigen dak plaatsen. Daarom zijn op vele plaatsen in Nederland voorzieningen gemaakt voor het collectief opwekken van energie. In de meeste gevallen projecten met een grote hoeveelheid zonnepanelen, waar particulieren een aandeel kunnen kopen in de vorm van een aantal panelen.

EnergiekBaarn heeft de ambitie om in Baarn een mogelijkheid te realiseren voor het collectief opwekken van duurzame energie. Zo kunnen nog meer mensen gebruik maken van ‘zelf’ opgewekte, duurzame energie. Ze kunnen daarbij gebruikmaken van gunstige regelingen van de overheid, die financiële voordelen opleveren.

Met de komst van de Stichting Baarnse Klimaat Alliantie (BKA) in 2019 wordt in samenwerking met andere partijen gewerkt aan de voorbereiding en mogelijke realisatie van een dergelijke faciliteiten. Energiek Baarn is vertegenwoordigd in de voorbereidende BKA-werkgroep.

Ben je geïnteresseerd en wil je als één van de eersten de kans krijgen om te investeren in een project voor collectief opwekken? Stuur een berichtje, dan krijg je bericht zodra de plannen concreet worden.