Documentaireserie 'Het zal mijn tijd wel duren?' over de verduurzaming van VvE's

VvE Amaliagaarde

Kijkje in en op VvE Amaliagaarde: succesvolle verduurzaming

Afl 9 De aannemer Jan Costa

In deze laatste aflevering het levenswerk van Jan Costa. Jan is aannemer en we zien in deze aflevering dé referentie! Zo moet het dus! Mooi om met deze aflevering de documentaireserie af te sluiten. Want wat is er toch veel mogelijk. En heel sterk is wat hij als reden noemt om het ook echt te doen. Ik ben na de opname echt anders naar mijn huisje – uit 1850 met label D – gaan kijken. Hang aan zijn lippen en laat u 10 minuten lang watergolven met wat allemaal mogelijk is.

Afl 8 De huismeester Erik Ponteyn

Erik is huismeester en dat zie je van verre. Zijn achtergrond helpt om kritisch te blijven kijken wat voor de VvE nodig is maar wat ook praktisch blijft. We zien dat je duurzaamheid ook gewoon kunt kopen als nieuwe eigenaar van een al gerenoveerde en verduurzaamde woning. Toch is er nog veel mogelijk om van het gas af te komen, maar wil hij en de VvE dat?

Afl 7 De bouwkundige Niels van Looveren

Hoewel deze bouwkundige in Soest woont heeft hij toch de meest prettige en bouwkundig verstandigste stem van Baarn. Niels neemt ons mee in wat er met verduurzaming mogelijk is en – aan de andere kant – wat bouwkundig mogelijk is met de staat van uw huis. Als zijn adviezen niet door VvE’s worden opgevolgd wordt hij niet boos maar nog overtuigender.

Special Amaliagaarde

Kijkje in en op VvE Amaliagaarde. Eerder waren we ook op het dak met bestuurslid Hugo Buijze die vertelt over de unieke wijze waarop zij de verduurzaming hebben gefinancierd. Nu, een paar maanden later zien we dat de zonnepanelen nu ook echt geïnstalleerd en wel op het dak liggen. Maar we krijgen ook een rondleiding in (!) Amaliagaarde door Caroline Snoep, de office-manager van de VvE. Caroline wilde laten zien dat je als VvE niet stil hoeft te staan en dat de verduurzamingslag ook nu iets moois oplevert. Kijk snel wat de gouden tips zijn.

Afl 6 De wijsgeer Helene van Gelder

Deze cum laude afgestudeerde wijsgeer heeft een hele andere kijk op verduurzaming. In deze aflevering zie je dat je met soberheid en respect voor de natuur het gasverbruik de deur uit jaagt. Een aflevering over hoe je met je gedrag net zo efficient kunt zijn als isoleren. Een hele andere kijk dus en dicht bij de menselijke kern. Met Hannah Arendt aan haar zijde de winter door…

Afl 5 Voorzitter VvE meneer Jongtien

Een man van 83 die wil dat er zonnepanelen op het dak komen met de volgende dakrenovatie. En die een elektrische auto wil als de oude op is. Een man naar mijn hart dus. Een man die vindt dat zijn generatie al genoeg heeft geprofiteerd van het goedkope gas. “Je mag ook wel aan de volgende generatie denken” zegt hij. Tot slot heeft hij nog een gouden tip om rustig te wonen.

Afl 4 Amaliagaarde met Hugo Buijze en Jan Kuijer

In deze aflevering de daad bij het woord. Amaliagaarde wordt goed aangepakt en het gebouw krijgt een dikke winterjas. En zonnepanelen. Hugo is een bestuurslid dat elke VvE wel zou willen door zijn geniale financierings-aanpak. “Zo kan het dus toch” denk je gelijk. Jan is projectmanager barst van het werk door alle ver-duurzaming in Baarn. Dat is goed nieuws. Jan is de no-nonsense-man die toe is aan het weekend maar toch even wat fijne one-liners produceert. Het dak op met Hugo en Jan.

Afl 3 Energiecoach Henk van Esch

In deze aflevering de Energiecoach aan het woord over de verduurzaming VvE’s. De van adel afstammende Henk van Esch ziet beren op de weg voor VvE’s maar gelukkig is er ook veel hoop. We kijken mee hoe de energiecoach thuis heeft verduurzaamd. Eye-opener is de luchtkwaliteit-meter die eigenlijk iedereen moet hebben. Laat je meenemen door een man met passie voor verduurzaming. Een man om van te houden.

 

Afl 2 De VvE Voorzitter Ben van Merriënboer

Deze keer in de documentaireserie over verduurzaming VvE’s Ben van Merriënboer. Ben is een voorzitter die niet kan wachten om verder te verduurzamen met het advies van Energiek Baarn in de hand. Mooi van Ben is dat hij de probleemstelling bij VvE’s glashelder neerzet. En dan is daar nog de Vespa…

 

Afl 1 Wethouder Jannelies Vissers

In de eerste aflevering van de documentaireserie over verduurzaming VvE’s gelijk maar de Wethouder. Jannelies Vissers neemt geen blad voor de mond en blinkt uit met gevatte antwoorden. Jannelies wil echt stappen maken met de verduurzaming van Baarn en VvE’s in bijzonder. Geniet van haar onbevangen scherpte. 

Teaser 
Filmmaker Ad Heessels is op zoek naar de bereidheid voor verduurzaming van VvE’s in Baarn. Wat zijn de motivaties en bezwaren? Komen we wel in 2050 van het gas af en waarom zouden we het moeten willen? In 9 afleveringen gaat hij op bezoek bij VvE’s, bouwbedrijven, adviseurs, gemeente en bewoners. Een real-live docu-serie met kritische vragen en gevatte antwoorden.