Evenementgegevens

Dit evenement eindigde op 21 januari 2021


De speciale uitdagingen voor VvE’s

Denkt u wel eens aan verduurzaming van uw VvE-gebouw? Dan vraagt u zich misschien ook af waar te beginnen. Wat is er mogelijk en hoe pak je dat aan? Verenigingen van Eigenaren hebben speciale uitdagingen. EnergiekBaarn kent deze uitdagingen en kan u als bestuur en leden van een VvE adviseren.

Online thema-avonden voor VvE’s op 7, 14 en 21 januari

Op de donderdagen 7, 14 en 21 januari 2021, van 19.00 tot 20.15 uur, komen de verschillende aspecten van verduurzaming van een VvE-gebouw aan de orde. Er is uiteraard gelegenheid tot het stellen van vragen. Wij nodigen u van harte uit om zich te komen oriënteren!

Het programma:

7 januari 2021 Bouwkundige aspecten

Bouwkundig ingenieur N. van Looveren spreekt over de bouwkundige mogelijkheden om een appartementengebouw te verduurzamen. Hoe gaat een bouwkundige quick scan en welke opties kunnen hierbij naar voren komen? Hoe verhouden deze ingrepen zich tot het (meerjaren-) onderhoudsplan? En wat kunnen de ingrepen opleveren aan energiebesparing?

14 januari 2021 Juridische zaken

Mr D.N. Reijnders, advocaat bij Van Riet Advocaten, spreekt over de juridische zaken met betrekking tot bouw, isolatie en nieuwe energiebronnen van het VVE-gebouw. Hoe dient de instemming van de VvE eruit te zien? Wanneer komt de notaris in beeld? De aansprakelijkheid voor een lening van de VvE, laadpalen voor de auto’s: al deze onderwerpen komen aan de orde.

21 januari 2021 Financiën

Fondsmanager van het Nationaal Warmtefonds, mevrouw Heleen Plante, licht u in over alle aspecten van de financiering van de verduurzaming, met speciale aandacht voor subsidies en leningen.

De kosten voor deelname (drie avonden) bedragen: € 45,- per VvE (onafhankelijk van het aantal deelnemers), € 45,- per persoon voor andere belangstellenden, gratis voor leden van EnergiekBaarn.

U kunt zich aanmelden via . Wij sturen u per e-mail een bevestiging en een declaratie. Enkele dagen vóór elke thema-avond ontvangt u een deelname-link en instructies voor Zoom.