Elektrische auto op zonnestroom delen?

EnergiekBaarn wil de auto die rijdt op de kracht van de zon en wind naar Baarn halen! Daarvoor zijn we op zoek naar enthousiaste deelnemers.

Hoe werkt het?

Buurauto is een initiatief dat een elektrische deelauto op een centrale plek parkeert, de auto oplaadt met zonnestroom, en als er weinig duurzame stroom is (weinig zon of wind) de elektriciteit terug levert aan het net. Dit systeem, ook wel ‘smart grid’ genoemd, wordt voor de toekomst gezien als belangrijk om meer duurzame stroom te kunnen gebruiken. Omdat duurzame energie zo onregelmatig opgewekt wordt, is het nodig te bufferen met bijvoorbeeld autoaccu’s. Stel je voor dat je een wasje kan draaien op de kracht van de zon waarbij de stroom uit de auto komt. 

Schoner en betaalbaarder

Door een elektrische auto op zonnestroom te delen, komt het gebruik van elektrisch rijden binnen bereik van de meeste Nederlanders, want ook voor mensen met een kleinere portemonnee wordt het gebruik van de elektrische auto betaalbaar. Er wordt afgerekend naar gebruik zodat je aan het einde van de maand minder geld kwijt bent aan mobiliteit. Door het gebruik van elektrische auto’s wordt het Nederlandse wagenpark schoner.

Doe mee!

Wil je graag voor relatief weinig geld een elektrische auto op zonnestroom tot je beschikking hebben op de momenten waarop je hem nodig hebt, en/of heb je vragen over dit initiatief, meld je aan of neem contact op.

Contactpersoon is Jan Tijmen van Loon.

Via mail: jantijmen@tele2.nl en

Via telefoon:  035-5413187.

Nadere informatie over Buurauto vind je op www.buurauto.nl.