EnergiekBaarn met Baarnse energiebespaarbox bij de Wereld van Pippe

Na een prachtige zomer heeft op 22 september de herfst letterlijk weer heeft zijn intrede gedaan. Wind, regen en lagere temperaturen zorgen ervoor dat we weer meer binnen zijn. Reden om de thermostaat weer aan te zetten voor behaaglijke temperaturen in huis.

Maar hoe hoog moet de thermostaat gezet worden? En wat als het tocht? Is er voldoende ventilatie als de ramen en deuren dicht zijn?

Het zijn zo de eerste vragen die rijzen na een prachtige zomer.

Internationaal en nationaal wordt er al jaren gesproken over ons klimaat en onze planeet. Hoe we hier beter mee om moeten gaan voor toekomstige generaties. Lokale aandacht en inzet is net zo belangrijk; tenslotte kan thuis het snelst resultaat geboekt worden.

In de jaren 90 was er al de Postbus 51 slogan “een beter milieu begint bij jezelf” met een afbeelding van een door 2 handen omsloten aarde. Die slogan geldt nog steeds.

In Baarn doen we ons best. Het Baarns Klimaat Akkoord streeft ernaar om in 2030 klimaatneutraal te zijn (aardgasvrij en elektriciteit duurzaam opgewekt). Een mooi streven. Maar Baarn loopt achter op het Nederlands gemiddelde en Nederland loopt weer achter op de rest van Europa. Er moet dus veel meer gedaan worden. Juist individuele personen en huishoudens kunnen hun steentje bijdragen. In de maand oktober staat duurzaamheid centraal.

Afgelopen weken bracht de Baarnsche Courant al een 3-delige serie uit (23 september: Dashboard voor klimaatneutraal Baarn; 30 september: Zonnepanelen op het ijsbaanterrein; 7 oktober: Energie besparen). En bij de meeste bewoners van Baarn viel afgelopen week de Baarnse Klimaatkrant op de deurmat.

Samenwerking de Wereld van Pippe en EnergiekBaarn

Baarnaars hebben de afgelopen weken genoeg kunnen lezen over energie besparen. Nu is het tijd om ook iets te gaan doen. En dat is ook nog eens goed voor uw portemonnee en het comfort in uw huis.

Waarmee kunt u thuis besparen? Een paar voorbeelden.

Met een waterstraalregelaar begrenst u de waterstroom uit de kraan en met een waterbesparende douchekop net zo. Met afdichtingsmaterialen en folies verbetert u de aansluitingen en constructies van verbindingen in en rond het huis. Met een deurdranger sluit een deur automatisch om warmteverlies te voorkomen. En met led-verlichting wordt energie bespaard.

Lezen over energie besparen is natuurlijk één ding, maar na een persoonlijk gesprek met ideeën en suggesties van de energiecoaches van EnergiekBaarn kunt u grotere stappen maken.

De Wereld van Pippe en EnergiekBaarn hebben de handen ineengeslagen om in gesprek te gaan met geïnteresseerden. Op zaterdag 17 oktober a.s. tussen 11.00 en 15.00 uur zijn enkele energiecoaches van EnergiekBaarn bij de Wereld van Pippe (Laanstraat 106) om u te woord te staan.

Deze coaches van EnergiekBaarn kunnen u nog veel meer vertellen, dan de voorbeelden die eerder genoemd zijn. Zij voeren regelmatig gesprekken met huiseigenaren om de eigen woning te beoordelen over verschillende besparingsmogelijkheden. Welke apparaten die stroom verbruiken staan in huis, welke apparaten zouden van de stand-by-stand af kunnen etcetera.

Bij de Wereld van Pippe is EnergiekBaarn aan het goede adres. Al jaren (meer dan 40 jaar) maakt deze winkel bewuste keuzes voor natuurlijke, biologische artikelen van verantwoorde materialen die de circulaire economie versterken. De naam Pippe, ontstaan van de woorden People Planet Profit, geeft aan dat duurzaamheid hoog in het vaandel staat.

De samenwerking met EnergiekBaarn is dan ook een bijzonder prettige en belangrijke aanvulling op de winkel.

Cashback-actie voor huiseigenaren

“Uw huis klaar voor de toekomst”, het begint met kleine besparende maatregelen.

Met een cashback-actie – onderdeel van de subsidie energievoucher uitgevoerd door het energie loket van onze gemeente – is het voor huiseigenaren aantrekkelijk en laagdrempelig om stap voor stap naar een energiezuinige woning te gaan. Het cashback-tegoed ter waarde van € 65 is van toepassing op verschillende toepassingen die u in huis uitvoert. In een overzichtelijke folder staat wat u moet doen om dit bedrag terug te krijgen. Deze folder is onder andere te verkrijgen bij de Wereld van Pippe. Meer informatie over de actie kunt u ook vinden op www.duurzaambouwloket.nl/baarn.

Baarnse energiebespaarbox

De Wereld van Pippe doet ook een duit in het zakje. Hier staan Baarnse energieboxen klaar, die gevuld zijn met verschillende toepassingen voor besparingen. Er zijn 3 soorten besparingsdozen (gas, elektra en gemengd). Per doos betaalt u € 65. In iedere box zit ook nog eens een voucher voor een gesprek met een energiecoach bij u thuis.

Uiteraard zijn de besparende artikelen ook los te koop en kunnen ze geruild worden.

Actiekorting voor huurders

Ook voor huurders is een energiebespaarbox op dit moment interessant, omdat er tot het eind van het jaar een korting wordt gegeven van 20% bij de bestelling ter waarde van minstens € 40. Samenstelling van de box kan zelf bepaald worden mede op basis van een advies van de energiecoach van EnergiekBaarn.

Bent u nieuwsgierig geworden, kom dan gerust op 17 oktober tussen 11 en 15 uur naar Pippe en laat u voorlichten door EnergiekBaarn, of, op andere dagen, door de vrijwilligers van Pippe.