Word lid
en maak ook je buurman of -vrouw enthousiast voor een duurzaam Baarn en een lidmaatschap van EnergiekBaarn.

Vind jij duurzaamheid ook zo belangrijk?

Allemaal genoten van de zomer? Uitgerust en extra energie opgedaan? Help dan mee met het organiseren van de vele activiteiten die EnergiekBaarn de komende tijd op touw zet. We kunnen alle hulp enorm goed gebruiken. Alvast hartelijke dank. 

Oproep: extra handen!

Vind je het leuk om gastvrouw/heer te zijn bij evenementen? Mee te doen met de werkgroep Communicatie? Of hou je van projecten zoals de realisatie van het Baarns Klimaat Akkoord? Meewerken is altijd gezellig en iedereen is meer dan welkom. Lees in deze nieuwsbrief over de activiteiten die dit komend najaar op de agenda staan.  

Kom 2 september langs bij de kraam van EnergiekBaarn op het Cultureel Festival

Natuurlijk ontbreekt EnergiekBaarn niet op het Cultureel Festival dat elk jaar in het eerste weekend van september wordt gehouden. Kom op 2 september langs bij onze kraam op het 'Vrijwilligersplein' t.h.v. Laanstraat 24, kruispunt met de Parkstraat.

Laat je informeren over plannen en acties die EnergiekBaarn i.s.m. andere organisaties in voorbereiding heeft zoals:

• Zonnepanelen voor huiseigenaren die ze niet op hun eigen dak kunnen leggen

• Nul-op-de-Meter acties voor huiseigenaren van jaren '30 en jaren '70 woningen

• Subsidiemogelijkheden voor ondernemers & non-profit instellingen met een eigen pand 

• LED-verlichting

• Elektrische auto delen en meer

Uiteraard is het helemaal fijn als je als lid zelf een paar uurtjes achter de kraam wilt staan. Bel even met Marjo Stam (06 36312747) om je op te geven. 

Voorlichtingsavond zonnepanelen voor Baarnse ondernemers op 7 september

Op 7 september organiseert EB een voorlichtingsavond  over zonnepanelen voor ondernemers met een eigen dak. Zonnepanelenexpert Floris Bruning van SoftEnergy licht de mogelijkheden toe.  

Deze bijeenkomst is een vervolg op een sessie in juni met een 5-tal enthousiaste ondernemers waaronder Studio Baarn en Nijhof die daardoor nu bezig zijn met stappen in het SDE+ subsidie traject. Deze Stimulering Duurzame Energieproductie regeling is bedoeld voor bedrijven en (non-profit) instellingen die hernieuwbare energie (gaan) produceren. Daar kunnen wellicht meer Baarnse ondernemers gebruik van maken!

We organiseren deze sessie nogmaals voor alle ondernemers die interesse hebben. Ben je ondernemer en geïnteresseerd of ken je ondernemers met een eigen bedrijfspand die misschien belangstelling hebben? Kom dan op 7 september en lees hier meer.

Aanvang: 20.00 uur, Lokaal-O, Prof. Meijerslaan 3 (ingang bij de fietsenstalling)

Eerstvolgende EB-Lab op 12 september

Er wacht EnergiekBaarn een vol en bruisend jaar. Kom op 12 september naar het eerste EB-Lab in het nieuwe seizoen, luister naar en praat en denk mee over het Baarns Klimaat Akkoord, de Zoutloods, elektrische auto delen, zonnepanelen voor Baarnse ondernemers, Open Huizenroute enz.

Aanvang: 20.00 uur, Lokaal-O, Prof. Meijerslaan 3 (ingang bij de fietsenstalling)

Conferentie Baarns Klimaat Akkoord op 2 november

Na de succesvolle startbijeenkomst op 8 juni jl wordt er achter de schermen hard gewerkt om op 2 november a.s. het Baarns Klimaat Akkoord voor een klimaatneutraal Baarn in 2030 te kunnen ondertekenen. EnergiekBaarn is de initiatiefnemer van dit akkoord, waarin gemeente, ondernemers en particulieren samen optrekken. We zijn hard op zoek naar leden die deze Baarnse Klimaat Conferentie willen helpen organiseren. Denk dan vooral aan allerlei praktische ondersteuning. Belangstelling? Geef je op bij Madeleine Boerma: 06-50291459.

Ben je zelf ondernemer en wil je óók je handtekening onder het Baarns Klimaat Akkoord zetten, laat het ons ook weten. Iedereen is welkom! 

Oproep Duurzame Huizenroute op 11 november

EnergiekBaarn wil zich aansluiten bij het landelijk initiatief Duurzame Huizen Route (duurzamehuizenroute.nl)  en ook in Baarn bezichtiging van duurzame huizen organiseren.

Ben je huiseigenaar en heb je je huis verduurzaamd? Wil je anderen helpen en informeren over energiebesparende mogelijkheden?

Meld je dan aan via contact@energiekbaarn.nl en stel op 11 november a.s. je huis open voor dorpsgenoten die op zoek zijn naar inspirerende voorbeelden en praktische informatie.

---

Agenda overzicht

• 2 september: Cultureel Festival

• 12 september: EB-Lab

• 2 november: Baarns Klimaat Conferentie en ondertekening Baarns Klimaat Akkoord

• 11 november: Open Duurzame Huizenroute