Agenda

4 februari
Werkgroep bijeenkomst


Tijd & locatie: volgt, houd energiekbaarn.nl in de gaten!

Doel: voortgang bespreken en acties uitzetten en opvolgen.
18 februari
geldGROENwassen


Tijd & locatie: volgt, houd energiekbaarn.nl in de gaten!

Doel: bespreking met Anne Stijkel, oprichtster van geldGROENwassen over de mogelijkheden en beste aanpak voor Baarn.

Volg
deze link voor een interview met Anne Stijkel in het tv programma koffietijd van 15 januari 2014.
7 februari
Warme Truiendag


Doe je ook mee met de door GreenChoice landelijk georganiseerde Warme Truiendag op 7 februari aanstaande?
Lees er
hier meer over.
ik doe mee!

Feestelijke oprichting en 1e Algemene Ledenvergadering op 14 januari 2014

Op maandag 13 januari heeft het waarnemend bestuur de oprichtingsakte van de energiecoöperatie EnergiekBaarn ondertekend bij notaris Paul Delen van notariskantoor De Baarnse Notarissen. Een feestelijk moment wat vermeld ging in de Baarnsche Courant van 15 januari.

We zouden geen echte coöperatie zijn als we de leden niet vragen om te stemmen of het waarnemende bestuur mag aanblijven voor de komende fase. Echter, daar heb je wel leden voor nodig. En die zijn er nu!

Op dinsdag 14 januari schreven maar liefst 23 leden meteen in als tientjeslid en verwierven daarmee direct stemrecht tijdens de 1e Algemene Ledenvergadering. Zij hebben het bestuur geïnstalleerd en gezamenlijk de jaarlijkse contributie vastgesteld op een minimale bijdrage van €20 euro.

Met dank aan basisschool De Uitkijck hebben we een prachtige avond gehad en de oprichting feestelijk kunnen vieren. 

Daarnaast gaat onze speciale dank naar het Energieteam uit Soest die hun felicitaties op onnavolgbare en bijzonder dichterlijke wijze kenbaar maakten! 

Hieronder meer informatie over alle ideeën, acties en voorstellen die de revue passeerden en waar we het komende jaar mee aan de slag zullen gaan.

En uiteraard, wordt vooral lid! Klik op de button "Doe Mee" en je kunt je meteen inschrijven. 

Overig nieuws

HET IS GELUKT!
De Baarnse energiecoöperatie is een feit
ONDERTEKENING
Coöperatie akte ondertekend bij notaris Paul Delen
1E ALV
Met dank aan basisschool De Uitkijck
WEBSITE LIVE
Nieuwe website EnergiekBaarn
energiekbaarn.nl

De tip van Eddy

Wie niet direct zijn huis goed isoleert, doet zich financieel en het milieu te kort. Door energiebesparende maatregelen te nemen kun je de energierekening en de CO2-uitstoot makkelijk halveren.

Na-isolatie van de spouwmuur en het dak zijn gewoon een must en is heel rendabel met een terugverdientijd tussen de twee en drie jaar. Vloerisolatie is minder rendabel, maar spaart toch veel energie. HR++ glas isoleert 2½ keer beter dan gewoon dubbel glas en 5 keer beter dan enkel glas.

Door genoemde maatregelen te nemen, voelt het, naast de besparing en verminderde CO2-uitstoot, in je woning veel behaaglijker.

De fabels over schimmel en vochtdoorslag manifesteren zich door verkeerde uitvoering van voornoemde maatregelen. Door lid te worden van EnergiekBaarn wordt je voor twee tientjes per jaar bijgestaan in je keuze en de uitvoering van voornoemde en nog veel meer energiebesparende maatregelen.

Werkgroepen

De volgende werkgroepen zijn actief binnen EnergiekBaarn

Werkgroep Energieverbruik Verminderen

Deze werkgroep gaat o.a. door het geven van voorlichting inwoners van Baarn helpen met het verminderen van het energieverbruik.

Werkgroep Spouwisolatie

Deze werkgroep gaat - als onderdeel van de werkgroep Energieverbruik Verminderen - actief spouwisolatie regelen voor alle leden die dit willen.

Werkgroep Inkoop

Deze werkgroep is al bezig om te kijken bij welke energieleverancier wij een goede win-win deal kunnen sluiten voor onze leden om hun energie af te nemen.

Werkgroep Collectief Duurzaam Opwekken

Deze werkgroep is bezig om te kijken op welke collectief beschikbare daken wij zonnepanelen kunnen plaatsen waardoor leden die niet over een eigen dak beschikken (bijv. huurders) toch duurzaam energie kunnen opwekken en hier hun voordeel mee kunnen doen. Tegelijk werken we zo aan een energieneutraal Baarn! In landelijk publicaties wordt hier ook aan gerefereerd als de actie "postcoderoos".

Werkgroep geldGROENwassen

Deze werkgroep gaat actief met ondernemers in Baarn aan de slag om een prachtige samenwerking aan te gaan tussen winkeliers en klanten waarbij winkeliers met hulp van hun klanten kunnen investeren in duurzaam ondernemen en klanten korting kunnen krijgen op hun boodschappen. Deze actie maakt deel uit van een breder initiatief. Voor meer informatie en een leuk filmpje met uitleg, zie www.geldgroenwassen.nu.

Werkgroep Laadpalen voor Elektrische Auto’s

Tijdens de feestelijke oprichting werd deze werkgroep ter plekke door leden opgericht. De wens is om meer elektrische palen in Baarn te verkrijgen om het gebruik van elektrische auto’s te stimuleren maar ook te vergemakkelijken.

Werkgroepen Communicatie, Organisatie en Visie

Ook voor ons als coöperatie zelf is het nodig dat we kijken naar hoe we leden kunnen bereiken en werven, hoe we onszelf het beste kunnen organiseren en waar we over 5, 10 of 20 jaar willen staan met EnergiekBaarn. Dus ook hiervoor zijn werkgroepen opgericht.

Wil jij ook meedoen?

Ben je geïnteresseerd in energiebesparende maatregelen? Wil je meewerken aan acties die goed zijn voor je portemonnee en ons gezamenlijke milieu? Wil je je actief inzetten voor een duurzaam Baarn? Heb je een idee wat je graag wilt realiseren maar zie je daar nog geen werkgroep voor? Meld je aan en start een eigen werkgroep.

Je bent overigens niet verplicht om als lid mee te doen met een van de werkgroepen. Je mag ook lid worden en gewoon meedoen met bijvoorbeeld collectieve inkopen etc. 

Aanmelden gaat heel simpel via deze link op de nieuwe website:
http://energiekbaarn.nl/aanmelden of door hier te klikken.

Hopelijk tot ziens!

Birgit, Eddy, Madeleine en Sander
Het Bestuur van EnergiekBaarn