Word lid
en maak ook je buurman of -vrouw enthousiast voor een duurzaam Baarn en een lidmaatschap van EnergiekBaarn.

Zet 25 maart in je agenda: vertoning klimaatfilm Before the Flood

Kom op 25 maart 2017 naar LOKAAL-O (de voormalige school aan de Prof. Meijerslaan 3) voor de vertoning van Before the Flood! Vanaf 20.00 uur staat de koffie klaar; om 20.15 begint de film. We rekenen op een grote opkomst. 

Zaterdag 25 maart om 20.30 uur begint Earth Hour. Dan gaat overal ter wereld één uur het licht uit. EnergiekBaarn doet hieraan mee en organiseert in dat kader zaterdagavond 25 maart de vertoning van de film Before the Flood. Doe op zaterdag 25 maart tussen 20.30 en 21.30 thuis uw lampen uit... en kom deze uiterst actuele film, uitgebracht door National Geographic, zien! In deze film gaat acteur en verteller Leonardo diCaprio in gesprek over klimaatverandering met verschillende prominenten en (voormalige) wereldleiders. EnergiekBaarn mag deze film gratis vertonen van National Geographic.

Vertrek Ageeth Nijkamp-Evers

Met spijt, maar ook met trots moeten we jullie laten weten dat Ageeth Nijkamp-Evers het bestuur heeft moeten verlaten, en wel omdat ze per 6 maart jl. in dienst is getreden bij de Gemeente Baarn als medewerker Duurzaamheid in het team van Wethouder Mariska de Koning. Dit betekent dat we voor komende projecten en activiteiten in gesprek met de Gemeente met een welbekend gezicht om de tafel zitten, maar ook dat we een nieuw bestuurslid zoeken. Liefst meer dan een. Heb je interesse om bestuurslid te worden bij EnergiekBaarn, laat het ons weten. Ageeth was aanspreekpunt voor de werkgroep Communicatie. Maar ze was ook actief in de uitvoering van de evenementen. We zoeken daarom ook een werkgroeplid voor de werkgroep Communicatie.

Update voortgang project Zoutloods - goed nieuws!

Het project van Rijkswaterstaat en E.ON heeft vertraging opgelopen omdat E.ON zich eind 2016 terugtrok uit het "zonnepanelen op de zoutloods-in-Baarn-project". RWS heeft een nieuwe business partner die wij medio februari gesproken hebben. Het goede nieuws is: het project gaat door, niet langer met E.ON maar met verschillende groene energieleveranciers en ondersteuning vanuit Zon op Nederland. Dit betekent dat het project een groener karakter krijgt dan met E.ON het geval zou zijn. We hopen jullie tijdens het EB-Lab van 11 april meer te kunnen vertellen en z.s.m. de eerste acties te kunnen communiceren. Wil je graag bij dit project betrokken zijn, laat het ons weten

Elektrische auto delen?

'We Drive Solar' is een initiatief dat een elektrische deelauto op een centrale plek parkeert, de auto oplaadt met zonnestroom, en als er weinig duurzame stroom is (weinig zon of wind) de elektriciteit weer terug levert aan het net. Dit systeem, ook wel 'smart grid' genoemd, wordt voor de toekomt gezien als belangrijk om meer duurzame stroom te kunnen gebruiken. Omdat duurzame energie zo onregelmatig opgewekt wordt, is het nodig te bufferen met bijvoorbeeld autoaccu's. Wil je graag voor relatief weinig geld een elektrische auto tot je beschikking hebben, kijk dan op www.wedrivesolar.nl, en meld je aan. Er zijn al drie EB-leden die meewerken om dit in Baarn te realiseren.

Project Baarns Klimaat Akkoord

EnergiekBaarn is in overleg met de gemeente over het Baarns Klimaat Akkoord. Op dinsdag 11 april zullen we tijdens het EB-Lab wederom een toelichting geven aan leden en geïnteresseerden over hoe het plan er inmiddels uit ziet, wat dit kan betekenen voor EnergiekBaarn, welke potentiële activiteiten hieruit kunnen voortvloeien en, omdat we, als alles doorgaat, alle hulp kunnen gebruiken die nodig is, hoe jij als lid (of geïnteresseerde) kunt bijdragen. 

Contributie 2017

De jaarlijkse contributiebrief valt binnenkort in jullie digitale brievenbus. Mocht je nog geen lid zijn, maar ons wel willen steunen met € 10 per jaar contributie, meld je dan hier aan. 

Elke bijdrage helpt om ons doel van een klimaatneutraal Baarn in 2030 te bewerkstelligen.

Goedbezochte lezing over afval

De avond met lezingen over minder afval die EnergiekBaarn op 10 februari, Warme Truiendag, organiseerde, trok ruim dertig bezoekers, waaronder ook flink wat nieuwe gezichten. Peter Smith van KLEAN ging op inspirerende wijze in op hoe eenvoudig plastic afval verzamelen is, en wat de impact is als velen elk één stuk plastic per dag oprapen. Maurice van der Valk vertelde over de Baarnse Bermbrigade en Arend-Jan Majoor over zijn initiatief Stopmijnafval.nl. Lees hier het hele verslag.

Eerstvolgende EB-Lab is 11 april

14 maart vervalt vanwege de hierboven genoemde klimaatdocumentaire op 25 maart met Leonardo di Caprio! Maar op 11 april is er weer een EB-Lab. Er valt genoeg te bespreken en te doen! Dus, kom allen!