Word lid
en maak ook je buurman of -vrouw enthousiast voor een duurzaam Baarn en een lidmaatschap van EnergiekBaarn.

Terugblik Cultureel Festival 3 september 2016

 

De deelname aan het Cultureel Festival op zaterdag jl. is succesvol verlopen. We hebben enkele nieuwe leden erbij en we hebben met vele mensen kunnen praten over wat we doen en hoe we erbij staan. Ook kwam de camera van RTV Utrecht nog voorbij! Kortom veel dank aan alle leden die meegeholpen hebben op deze dag. 

We hebben een prijsvraag gehouden met als prijs een meter waarmee je zowel het verbruik van een apparaat kunt meten, als een alarm hoort wanneer je teveel apparaten op 1 groep inzet. 

De vraag luidde: hoeveel kilowattuur (kWh) produceren de nieuwe panelen uit de Baarn Kiest Zon actie twee op één dag. Het antwoord luidt als volgt: momenteel hebben van de 350 aanmeldingen maar liefst 98 gezinnen zonnepanelen aangeschaft. Gemiddeld schaft men 11 panelen per woning aan. Per paneel kun je 265 kWh per jaar opwekken, echter, je wekt nooit 100% per paneel op dus rekenen we met 250 kWh per paneel per jaar. Daardoor wordt de rekensom: 98 x 11 x 250 = 269.500 kWh per jaar en dat betekent ongeveer 738 kWh per dag. 

De prijs is gewonnen door René van Wijk van Quo Vadis uit Baarn die samen met zijn dochter langs kwam en gokte op 798 kWh per dag. Echter, René heeft ons laten weten dat hij zijn hele huis al kan uitlezen qua verbruik en dat we deze prijs dus aan de nummer twee kado mochten doen. Dat is geworden Corien Kruiswijk die ook in Baarn woont. Zij krijgt de meter zo snel mogelijk en haar gok was 840 kWh per jaar. 

Het vijfde EB-Lab op 13 september vanaf 20.00

Het reeds aangekondigde EB-Lab van 13 september is tevens een Algemene Ledenvergadering omdat de uitkomsten van de kascommissie zullen worden toegelicht - hun controle over 2014 en 2015. Hierna kan het voormalige bestuur echt decharge verleend worden.

Dit was op 8 maart 2016 wel gedaan, maar onder voorbehoud van goedkeuring door de kascommissie. 

Overige agendapunten zijn terugkoppeling van de projecten Baarn Kiest Zon 2, zonnepanelen op het dak van De Trits, status van de zoutloods en meer. We hopen op een grote opkomst zodat iedereen weer bijgepraat is. 

Het verslag van EB-Lab 4 is overigens beschikbaar op Dropbox*.

Zet in je agenda: Lezing Compenseren op 11 oktober 2016 vanaf 19.30

We houden een lezing over compenseren. Naast het reduceren van energieverbruik en opwekken van duurzame energie is compenseren de derde stap van de Trias Energetica. Welke mogelijkheden heb je als particulier om te compenseren? EnergiekBaarn-leden Eddy de Ruyter en Michel Wind zullen de mogelijkheden en achtergronden toelichten. De lezing is voor leden en andere belangstellenden. De locatie wordt nog bekend gemaakt.

* Alle leden zijn uitgenodigd voor Dropbox via een eerdere email met links naar de diverse bestanden. Heb je vragen hierover, mail die naar contact@energiekbaarn.nl en we helpen je. Of kom naar het EB-Lab, dan leggen we het ter plekke uit.

 

Energieke groeten, 

Bestuur EnergiekBaarn