Word lid
en maak ook je buurman of -vrouw enthousiast voor een duurzaam Baarn en een lidmaatschap van EnergiekBaarn.

Leden van EnergiekBaarn hebben gestemd

Afgelopen week hebben we alle leden van EnergiekBaarn gevraagd hun stem uit te brengen op twee projecten waar we als EnergiekBaarn onze tijd en aandacht aan kunnen besteden. 

Het betrof de volgende twee projecten:

1. Samenwerking met GreenChoice aan landelijke campagne ter bevordering van zichtbaarheid van lokale energiecoöperaties. 
2. Samenwerking met E.ON voor opwekking van zonne-energie via het dak van de zoutloods in Baarn, eigendom van Rijkswaterstaat. 

De resultaten zijn als volgt: 

Voor vraag 1 konden de leden stemmen op de volgende mogelijkheden: 1) Ja 2) Nee 3) Ik heb geen mening, jullie mogen beslissen 4) Ik wil meer informatie en zal jullie bellen. 

Voor vraag 2 konden de leden stemmen op de volgende mogelijkheden: 1) intensieve projectsamenwerking 2) ondersteunen van de actie door tijdens acties die we zelf uitvoeren, aandacht te geven aan deze actie en 3) niet meedoen met deze actie. 

Wat betekent dit concreet?

1. We gaan actief meedoen met de landelijke GreenChoice campagne. Dit gaan jullie merken aan de extra beschikbaarheid van flyers, posters, persberichten en meer. Over de inhoud gaan deze zomer met GreenChoice in overleg.

2. We zullen de actie van Rijkswaterstaat met E.ON ondersteunen door ze een plek te geven tijdens onze eigen acties, maar niet met actieve projectondersteuning. We nemen nog contact op met de leden die zich voor optie 1 (wel actieve projectondersteuning) hadden aangemeld om de actie te ondersteunen. 

NB: Het belangrijkste bezwaar van de Nee-stemmers tegen meedoen met de E.ON campagne voor zonne-energie op de zoutloods, is dat E.ON niet 100% duurzaam is. Dat in meerderheid de leden de actie wel willen ondersteunen heeft te maken met het feit dat elk extra zonnepaneel in Baarn, hoe dan ook, bijdraagt aan het verduurzamen van Baarn. Dit past binnen de visie van EnergiekBaarn: samen in 2030 duurzaam klimaatneutraal in Baarn. 

---

Heb een heerlijke zomervakantie!

Rest ons nog alle leden en geïnteresseerden een heerlijke zomervakantie te wensen. 

Wellicht tot ziens op 3 september bij het Cultureel Festival in de Pekingtuin. Zie hieronder voor een overzicht - met links - van de belangrijkste data na de zomer. 

EnergiekBaarn

PS: noteer alvast de volgende data: 

• zaterdag 3 september : deelname aan het Cultureel Festival Baarn

• dinsdag 13 september : eerste EB-Lab na de zomervakantie + ALV met toelichting van de kascommissie op de controle over 2014/2015

• dinsdag 11 oktober : lezing over energiebesparende maatregelen met als basis de Trias Energetica, vertaald naar maatregelen rondom je huis PLUS uitleg over mogelijkheden van duurzaam compenseren

De EnergiekBaarn Labs zijn steeds de tweede dinsdag van de maand met uitzondering van de zomer- en kerstvakantie.

PS: wil je lid worden van EnergiekBaarn?

Word lid zodat jij ook kunt stemmen op projecten van jouw voorkeur, en hiermee bepalen wat jouw lokale Baarnse energiecoöperatie aan projecten uitvoert. 

Je bent al lid voor slechts € 10 euro per jaar.

Klik hier om je aan te melden.