Word lid
en maak ook je buurman of -vrouw enthousiast voor een duurzaam Baarn en een lidmaatschap van EnergiekBaarn.

Kom langs bij & doe mee met het Cultureel Festival Baarn

Op zaterdag 5 september van 11.00 - 17.00 staat EnergiekBaarn weer op het Cultureel Festival in de Pekingtuin in Baarn. Je vindt ons op het VrijwilligersPlein in de Pekingtuin. We zoeken nog mensen die achter de kraam kunnen staan.

Lees hier hoe je mee kunt doen en kom vooral langs! 

Actie Baarn Kiest Zon in de startblokken

De voorbereidingen voor de tweede ronde Baarn Kiest Zon zijn zo goed als afgerond. Het definitieve plan van aanpak ligt bij de gemeente en volgende week vragen we subsidie aan voor onder meer het maken van posters, het verzorgen van informatiebijeenkomsten en het inrichten van de bijbehorende website. De subsidieprocedure neemt ongeveer dertien weken in beslag. De verwachting is dat we in het voorjaar 2016 met Baarn Kiest Zon aan de slag kunnen. 

Tijdens het Cultureel Festival kunnen mensen op de stand van EnergiekBaarn aangeven of ze interesse hebben in deelname aan de collectieve inkoop van zonnepanelen. De actie is een initiatief van De Groene Inval, het Energieloket, Greenem en EnergiekBaarn. 

Bijeenkomst Duurzaamheidsplatform 17 september

17 september is er weer een bijeenkomst van het Duurzaamheidsplatform. Dit platform heeft als doel bedrijven en organisaties in Baarn te verbinden rond de thema's Consumeren (afval, wonen, reizen, voeding), Energie, Gezondheid en Natuur & Milieu. Tot op heden is er een kwartiermakersgroepje geweest, maar er leeft een sterke wens om het platform verder te bemensen met actieve deelnemers. Zin om mee te doen? Stuur een e-mail naar svanveen@planet.nl. De bijeenkomst begint om 19:30, de locatie volgt nog.

Ledverlichting voor De Smaak van Echt

Natuurwinkel de Smaak van Echt is verhuisd naar een prachtige locatie aan de Nieuw Baarnstraat. Als je er nog niet bent geweest: ga gauw kijken, een aanrader! Winkeliers Toos en Heleen maken de nieuwe winkel zo milieuvriendelijk als mogelijk. Daarvoor zijn ze een klantenactie gestart. Met de verkoop van cadeaubonnen willen ze de investering in de aanschaf van ledverlichting en deuren voor de groenten- en kaaskoeling mede financieren. EnergiekBaarn heeft De Smaak van Echt geadviseerd over de juiste ledverlichting.