Word lid en maak ook je buurman of -vrouw enthousiast voor een duurzaam Baarn en een lidmaatschap van EnergiekBaarn.

Verslag 2e Algemene Ledenvergadering

EnergiekBaarn heeft inmiddels een 55-tal leden en op 30 september vond de tweede Algemene Ledenvergadering (ALV) plaats. Het verslag zal separaat naar alle leden gestuurd worden.

In de ALV is GreenChoice gekozen als voorkeursleverancier waarmee EnergiekBaarn een financiële bijdrage ontvangt voor ieder lid van EnergiekBaarn dat kiest voor GreenChoice als energieleverancier. Dit geldt ook voor leden die reeds klant zijn bij GreenChoice. Leden zijn vrij om wel of niet voor GreenChoice te kiezen. Door je deelname verhoog je de financiële armslag van EnergiekBaarn waarmee wij weer mooie acties kunnen uitvoeren voor en door leden en in Baarn. Meer hierover op de website inclusief een aanmeldingsprocedure.

Daarnaast heeft de ALV besloten het lidmaatschap te verlagen naar € 10 per jaar. Je mag altijd meer doneren.

En, we zoeken een nieuw bestuurslid. Mocht je iemand weten of jezelf willen aanmelden, stuur een berichtje naar contact@energiekbaarn.nl zodat we jou de profielschets kunnen toesturen.

Lezing: wat zijn goede & duurzame maatregelen in en rondom jouw huis?

Op dinsdagavond 11 november is de volgende lezing en voorlichtingsavond voor leden en niet-leden.

Sprekers (o.v.): Beate Bouwman van Ecoscala, natuurlijk bouwen uit Soest, Eddy de Ruijter, cradle-to-cradle bouwen en Tom van Garderen, aannemer uit Baarn.

Waar gaat het over op 11 november?

• Wat voor maatregelen zou je kunnen treffen om je huis duurzamer & energie-neutraler te maken?

• Wat voor misstanden ontmoeten aannemers in Baarn en omstreken waar in het verleden verkeerde keuzes zijn gemaakt?

• Wat zijn nieuwe ontwikkelingen op het gebied van beschikbare materialen en technologieën?

• Jouw vragen: er is ruimschoots gelegenheid tot het stellen van vragen

Tijden: inloop 19.30, lezing 20.00 - 22.00

Locatie: Brandpunt, Oude Utrechtseweg 4a, Baarn

Kosten: gratis inclusief koffie/thee (overige drankjes voor eigen rekening)

Graag opgeven via: contact@energiekbaarn.nl

Spouwmuurisolatie leden-voor-leden-actie

Gestart met het beschrijven van criteria waaraan leveranciers, offertes en materialen aan moeten voldoen en het bijeenbrengen van leden, zijn in de afgelopen twee weken bij 7 huizen van in totaal 12 leden van EnergiekBaarn drie verschillende aanbieders van spouwmuurisolatie langs geweest om de spouwmuren te bekijken. Helaas viel een van de huizen af omdat de spouw daar niet (na)geïsoleerd kan worden.

Komende week volgen de offertes en voor eind oktober beslissen de overige 10 huiseigenaren met wie ze in zee gaan. Hun spouwmuren zijn hiermee geïsoleerd voor de winter invalt.

Op basis van de ervaringen van deze leden maakt EnergiekBaarn een draaiboek voor leden die hun spouwmuren willen isoleren en graag willen weten waar je dan op moet letten. Heb je interesse hierin, stuur een mailtje naar contact@energiekbaarn.nl.

Let wel: dit is alleen beschikbaar voor leden. Wil je jouw spouwmuren isoleren maar ben je nog geen lid? Wordt in 2015 lid voor slechts € 10.

Klimaatstraatfeest 2015

EnergiekBaarn doet mee aan het landelijke Klimaatstraatfeest 2014/2015. Een actie die oproept om met zoveel mogelijk buren in je straat energie te besparen en zoveel mogelijk klimaatpunten te verdienen.

Je kunt natuurlijk deelnemen met je eigen straat in Baarn. Maar als je in je eigen straat geen buren kunt vinden die aan het Klimaatstraatfeest willen deelnemen, kun je ook meedoen met een zogeheten virtuele straat" De EnergiekBaarnstraat".

Wil je met ons mee doen stuur dan een mailtje naar contact@energiekbaarn.nl en je ontvangt de code van deze virtuele straat. Via de website van het Klimaatstraatfeest klik je op aanmelden en kies je voor een virtuele straat.

Nu kun je alle vragen invullen en punten scoren. We zullen regelmatig elkaar stimuleren om zoveel mogelijk acties uit te voeren om punten te scoren. Momenteel doen er 7 virtuele straten mee en de EnergiekBaarnstraat staat momenteel met stip op de eerste plaats.

Dus ook als je nog geen lid bent van EnergiekBaarn, kun je meedoen met onze virtuele straat. Lid worden van EnergiekBaarn mag natuurlijk ook!

Datum: van 10 oktober tot 31 maart en prijsuitreiking op 18 april 2015

Contactpersoon: Eddy de Ruijter contact@energiekbaarn.nl

Hier Opgewekt evenement 2014

Net als vorig jaar organiseert Hier Opgewekt een evenement voor en door lokale duurzame energie initiatieven. EnergiekBaarn is ook dit jaar vertegenwoordigd en Marjo Stam, lid van de werkgroep Communicatie zal aanwezig zijn. Heb je interesse en wil jij ook naar dit evenement? Meld je snel aan want vorig jaar was het evenement snel volgeboekt!

Datum: vrijdag 21 november 2014

Lokatie: Den Haag

Contactpersoon: Marjo Stam

Klik hier voor meer informatie. Wil je Marjo laten weten dat je ook gaat? Mail even naar contact@energiekbaarn.nl.

De tip van Eddy

 

Bekend is dat er veel energie verloren gaat door kieren en gaten in een woning. Controleer voor de winter of alle ramen en deuren nog goed sluiten. Vaak zijn tochtstrips oud en/of versleten of zitten ze vol met verf waardoor ze niet meer goed afdichten.

Hoe kun je dat controleren:

Door alle sluitnaden visueel te beoordelen. Kijk tussen de deur/raam en tochtstrippen of je licht ziet of naar buiten kunt kijken. Is dat het geval dan sluit het raam of de deur niet goed.

Ook kun je de ramen en deuren van je gehele woonhuis sluiten en met je oor langs de naden luisteren of je geluiden van buiten hoort. Door met de achterzijde van je hand langs de sluitnaden te gaan kun je tocht ook heel goed voelen.

Mijn advies is om deze strippen na te lopen en waar nodig te vervangen.

Het kan ook zijn dat het hang en sluitwerk niet goed meer is. Een deur of een raam moet door het slot of de raamboompjes zodanig aangetrokken worden, dat de deur of het raam volledig tegen de tochtstrippen aansluit.

Vaak is een tweede raamboompje op een draairaam en/of deur noodzakelijk om het raam en/of deur geheel sluitend te krijgen.

Iedere stap is noodzakelijk om energie te besparen en efficiënt met het resterende aardgas wat we nog hebben om te gaan. Het geeft comfort, spaart het milieu en geeft financiële armslag om nog meer energiebesparende maatregelen te nemen.