Word lid en maak ook je buurman of -vrouw enthousiast voor een duurzaam Baarn en een lidmaatschap van EnergiekBaarn.

Terugblik

Bijna 50 leden: EnergiekBaarn kijkt terug op een succesvol eerste half jaar

Tijdens de Energiemarkt op 21 juni jl. schreven zich maar liefst 7 nieuwe leden in en de teller staat nu op bijna 50 leden. Daarnaast ontvangen bijna 125 mensen onze nieuwsbrief. Een hele mijlpaal!

De voorlichtingsavond rondom het thema "Leven zonder Afval" op 10 juni was zeer geslaagd. Mede-inwoonster Emily-Jane Lowe-Townley gaf tips over hoe je kunt leven zonder afval - zelfs met een gezin met 3 kinderen. In het najaar kijken we hoe we hier een vervolg aan kunnen geven op grotere schaal.

Fotowedstrijd – inzenden kan nog tot en met 14 augustus

Hoort zegt het voort. Laat je kennissen, vrienden en familieleden hun beste foto’s insturen. Thema van de wedstrijd is “Energie(k) in Baarn.” De tien meest aansprekende foto’s worden op canvas afgedrukt en tussen 30 augustus en 30 september 2014 geëxposeerd in De Bibliotheek Baarn. Deelnemers maken kans op het winnen van een van drie duurzame prijzen. Klik hier voor meer informatie en om je foto in te sturen.

Start spouwmuurisolatie op 25 juli

Ben je lid van EnergiekBaarn en wil je jouw spouwmuur isoleren voor eind 2014? Stuur een mailtje naar Madeleine Boerma, via contact@energiekbaarn.nl.

We gaan namelijk nu echt van start.

Noteer de volgende data in je agenda.

Datum, tijd en stappenplan

Vrijdag 25 juli

17.30 - 19.00

• Kennismaken en inventarisatie huizen

• Bepalen criteria

• Selectie leveranciers voor offertes

• Leveranciers bezoeken huizen en brengen offertes uit

• Review offertes

• Beslissing

• Uitvoering

• Plan van Aanpak maken

Woensdag 3 september

17.30 - 19.00

Dinsdag 23 september

17.30 - 19.00

Woensdag 9 oktober

17.30 - 19.00

Vervolgafspraken in oktober & november

 

Deze actie is van, voor en door leden dus we doen het samen. Je opgeven betekent actief meehelpen, naar de bijeenkomsten komen en er voor het begin van de winter warmpjes bij zitten.

Doel: geïsoleerde spouwmuren voor die leden die nu actief meedoen en Plan van Aanpak voor (nieuwe) leden die in een later stadium hun spouwmuren willen isoleren.

Let op: deze actie is alleen voor leden van EnergiekBaarn. Wil je meedoen maar ben je nog geen lid, dan is dit misschien een goed moment om lid te worden en meteen mee te doen. Je bent van harte welkom! Klik hier.

De tip van Eddy

Speciaal voor tijdens de zomervakantie:

• Ga je op vakantie?

Haal dan je koelkast helemaal leeg, maak 'm schoon en zet hem uit. Zo bespaar je op je stroom. En let erop dat je alle stand-by sluipverbruik apparaten uitzet zoals je TV, audio- apparatuur, modem, magnetron, oven, elektrische tandenborstel en meer.

• Blijf je thuis en heb je kleine kinderen?

Gebruik voor het zwembadje in je tuin niet steeds nieuw water, maar dek het badje 's avonds af met een hoes of houten planken. En droog je was eens buiten. Als je de wasdroger een keertje niet gebruikt, bespaar je al snel 50% op je energiekosten.

Dinsdagavond 30 september 2014

Wat gaan we dan doen?

2e Algemene Ledenvergadering

De tweede Algemene Ledenvergadering (ALV). Het onderzoek naar de meest groene energieleverancier is afgerond. We kunnen de resultaten delen en de beslissing nemen om met de energieleverancier van onze voorkeur in zee te gaan. Kom en breng jouw stem uit.

Thema Duurzaam Inrichten

Na afloop van de 2e ALV geeft Laura Fresco, een van onze nieuwe leden, uitleg en voorlichting over het thema 'Duurzaam Inrichten.'

Vervolgstappen Werkgroepen

En we besteden deze avond aandacht aan vervolgstappen op en een verdieping van de diverse lopende initiatieven van alle werkgroepen.

Inloop vanaf 19.30, start 20.00 en einde avond 22.00. Locatie volgt.

Samen * Duurzaam * Doen voor een energieneutraal Baarn

Najaar 2014

Houd onze nieuwsbrieven in de gaten want we organiseren na de zomer weer diverse thema avonden. Onderwerpen die al op de lijst staan zijn consuminderen, permacultuur, spouwmuurisolatie, vervolg op energieverminderen in en rondom je eigen huis en meer. Is er een onderwerp waar jij graag aandacht aan wil besteden? Mail het ons of kom het persoonlijk toelichten op 30 september.

Tot slot

Heb een heerlijke zomer & geniet.